ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ CORONA ΙΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΣΥΝΟΔΟΙ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ,

Λόγω της επιδημίας του νέου ιού corona (SARS-CoV-2) οφείλουμε με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ:

 1. ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ βάσει οδηγίας του Υπ. Υγείας μέχρι νεοτέρας.
 1. Σε κάθε νοσηλευόμενο ασθενή που δε δύναται να αυτοεξυπηρετηθεί επιτρέπονται μέγιστο 2 συνοδοί ανά 24ωρο με εναλλαγή, όχι ταυτόχρονα, δηλαδή ένας συνοδός τη φορά.
 1. Οι συνοδοί υποχρεούνται να έχουν ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. Την άδεια θα χορηγεί η προϊσταμένη νοσηλευτικού προσωπικού του ορόφου της βάρδιας, αφού ο συνοδός δώσει τα στοιχεία του και ένα σύντομο ιστορικό. Η άδεια παραμονής συνοδού είναι αυστηρά ατομική, ονομαστική και έχει ημερήσια ισχύ. Καθημερινά ο συνοδός θα λαμβάνει νέα άδεια παραμονής από την προϊσταμένη νοσηλευτικού. Ο συνοδός υποχρεούται να επιδεικνύει την άδεια παραμονής στο προσωπικό του νοσοκομείου όταν του ζητείται και να φέρει αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ΑΔΤ).
 1. Οι συνοδοί πρέπει να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του προσωπικού για τη βέλτιστη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Να φορούν απλή μάσκα την οποία θα πετούν κατά την αποχώρησή τους από το νοσοκομείο στους ειδικούς κάδους. Να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή.
 2. Η είσοδος του νοσοκομείου (2ος όροφος) θα παραμένει κλειστή από τις 22:00μ.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ. το επόμενο πρωί. Οι συνοδοί που θα παραμένουν τη νύχτα θα προσέρχονται πριν τις 22:00 μ.μ. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δύνανται να εισέλθουν.
 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΟΔΟ:
 • έχει πυρετό, βήχα, συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
 • έχει έλθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα από κορονοιό τις τελευταίες 14 ημέρες
 • έχει ταξιδέψει στην Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν τις τελευταίες 14 ημέρες.
 • Δε χρειάζεται πανικός-υπερβολές, ούτε χαλαρότητα-αδιαφορία.
 • Οι υποδείξεις μας βασίζονται στα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Υπόκεινται σε τροποποιήσεις σε περίπτωση μεταβολής των δεδομένων.
 • Έχουμε ΟΛΟΙ χρέος να συμβάλλουμε στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης και διασποράς του ιού.
 • Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι στη διάθεσή σας για να λύσει τυχόν απορίες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020